Delavnice

image/svg+xml

Marec

image/svg+xml
1. marec

Brez treme v spotlight!

Predavatelj: Jošt Jesenovec

Brez treme v spotlight!

Impro plac (Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana) || 15.00-18.00

Prijava

Veš tisti trenutek, ko stojiš pred celotno predavalnico ali veliko skupino ljudi in tvoj obraz postaja bolj in bolj rdeč, ker si se ravnokar nekaj zmotil? Ali pa si na razgovoru za službo in se trudiš biti sproščen in oddajati dober vtis, pa postajaš vedno bolj živčen in neroden. Pridi na našo delavnico in spoznaj impro, ki je pomagal mnogim improvizatorjem, da so sprejeli samega sebe, se sprostili v stresnih situacijah in ugotovili, da ni nič hudega, če včasih pač malo zafrkneš in se nasmejiš skupaj z drugimi sam sebi. Obilo smeha in zabave zagotovljeno!


Jošt Jesenovec je improvizirati začel v ŠILI – Šolski impro ligi in tam maturi in diplomi navkljub tudi ostal. Zadnja leta deluje kot mentor improvizacijskega gledališča na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana, poleg tega pa je eden od koordinatorjev celotnega programa ŠILA. Občasno poučuje tudi drugod. Zadnje čase je na odru največkrat z ekipo Gverila Teatra, lahko pa ga vidite tudi v kakšni predstavi na ulici. Ne mara sušija, rad pa ima štruklje in avokado.

6. marec

Portretna/ streetstyle fotografija

Predavatelj: Žiga Dornik

Portretna/ streetstyle fotografija

Lokacija še ni znana || Ura še ni znana

Prijava

Se vedno trudiš narediti super sliko slavljenca za v družinski album, pa nikoli ne ujameš tistega pravega trenutka? Osrednja tema delavnice bo ravno portretiranje. Spoznalo se bo različne pristope, od tega, kako usmerjati svoje modele, jih sprostiti pred kamero in iz njih potegniti iskrene izraze. Prikazan bo tudi tehnični del portretiranja, kako različni objektivi dosežejo različne učinke in kakšne pripomočke lahko uporabimo, da naredimo naše portrete zanimivejše. Delavnica se bo pričela s krajšim teoretičnim uvodom na zanimivi lokaciji pri parku Tivoli, sledi pa ustvarjanje na terenu – fotografiranje po ljubljanskih ulicah.


Žiga je 22-letni fotograf, videograf in youtuber, situiran v Ljubljani. S fotografijo se aktivno ukvarja zadnja tri leta, najbolj pa se osredotoča na portrete in storytelling fotografijo.

7. marec

Traktor ni samo delovni stroj

Predavatelj: Adam Illusian Art in Freeverse

Traktor ni samo delovni stroj

K4 (Kersnikova ulica 4, 1000 Ljubljana) || 18.00-21.00

Prijava

Imaš željo po ustvarjanju in mešanju lastne glasbe, ampak ne veš kje začeti?
V novem valu freeŠn delavnic bomo 7. marca zopet postavljeni v klet kluba K4, kjer bo pod vodstvom dveh izkušenih DJ mojstrov Adama Mulalića (Adam Illusian Art) in Črta Trkmana (Freeverse) potekala že druga freeŠna DJ delavnica. Na delavnici bodo predstavljene osnove miksanja in različni načini, kako se spoprijeti z opremo, sodelujoči pa se bodo lahko naučili pripraviti tudi svoj čisto prvi set!

Delavnice so primerne za vsakogar, predhodno znanje ni potrebno.


8. marec

Kako ustvariti kratek in sladek dražilnik

Predavatelj: Gašper Andrinek (Val 202)

Kako ustvariti kratek in sladek dražilnik

Val 202 (Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana) || 16.00-19.00

Prijava

Vsi ob besedi radio najprej pomislimo na radijske voditelje, vendar pa je za mikrofoni velikokrat še bolj ‘’živo’’. Na letošnji delavnici bomo z nekaj preprostimi orodji poskušali ustvariti kratek in jedrnat video napovednik ali dražilnik za radijsko oddajo oziroma podkast. Spoznali boste, kako se pripravi in opremi radijski spot, kako in kdo ga prebere ter kako se zmontira. Na podlagi radijskega spota bomo nato poskušali čim bolj enostavno, s pomočjo spletnih orodij, pripraviti kratek video dražilnik, ki bo primeren za objavo na družbenih omrežjih.


Gašper živi za pisanje poglobljenih življenjskih zgodb malega človeka. Zunanji svet nanj vpliva veliko bolj kot majhen prostor okoli njega, zato že od nekdaj sanja o raziskovanju tujih, nemirnih območij. Izkušnje si je začel nabirati pri lokalnem časopisu, sodeloval je pri več študentskih glasilih. Trenutno dela na Valu 202, kjer ustvarja podkaste, pripravlja poglobljene intervjuje in bdi nad valovsko video produkcijo.

13. marec

Nauči se izdelati in oblikovati svojo spletno stran

Predavatelj: Miha Matjašič

Nauči se izdelati in oblikovati svojo spletno stran

Kampus (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana) || 16.00-19.00

Prijava

Bi rad ustvaril svojo spletno stran pa ne veš točno kako? Na delavnici se bo spoznavalo osnove sintakse HTML. Prikazano bo, kako se gradi obliko spletne strani, vstavlja slike in povezave, izpisuje tabele, uporablja sezname in druge stvari. Oblikovalo se bo preprosto spletno stran, ki bo zajemala HTML sintakso in CSS elemente, namenjene oblikovanju vaše spletne strani. Ne bo pa se zgrešilo niti spletnega gostovanja, ki je potrebno, če želimo, da so ustvarjene spletne strani vidne širšemu svetu.


Miha Matjašič je doktorski študent družboslovne statistike in asistent na Fakulteti za družbene vede. Pri svojem delu in študiju sodeluje pri različnih projektih, od izdelave preprostih statičnih HTML strani, statistične obdelave in grafičnega prikaza velikih količin podatkov (v programskem okolju R), izdelave avtomatiziranih PDF poročil (v programskem okolju R in latex) do zapletenih PHP aplikacij.

14. marec

Digitalni marketing za začetnike

Predavatelj: Ana Pleško (Simbioza)

Digitalni marketing za začetnike

Simbioza (Dunajska 22, 1000 Ljubljana) || 16.30-19.30

Prijava

Digitalni marketing se razvija z vso hitrostjo in včasih je težko slediti vsem trendom. Gre za zelo širok koncept, ki zajema procese od same izdelave spletne podobe pa vse do spremljanja dogajanja na spletnih mestih. Obstajajo pa orodja, s katerimi si lahko marketing pohod na spletu olajšate. Na delavnici boste dobili odgovore na vprašanja: kaj je digitalni marketing, kako deluje, digitalni marketing kanali in načini, ki delujejo. Izvedeli boste tudi, kako si digitalni marketing poenostavite z brezplačnimi orodji, pa tudi vsebinskega marketinga se ne bo pozabilo, saj v zadnjem času pritegne vse več pozornosti.


Ana Pleško je direktorica projekta Simbioza, kjer sodeluje že od prvega leta, saj meni, da smo ustvarjeni za to, da živimo v Simbiozi, sožitju in da sodelujemo, se povezujemo in soustvarjamo. Veliko ima izkušenj na področju vodenja in organiziranja, stremi pa k delovanju in razvijanju stvari na področju računalništva in informatike. Zaradi svojega delovanja je bila v letu 2012 in 2013 izbrana med 50 najuspešnejših Slovenk.

14. marec

Tips&tricks za tekstopisce

Predavatelj: Drago Mlakar (Pristop)

Tips&tricks za tekstopisce

Pristop (Trubarjeva cesta 79, 1000 Ljubljana) || 15.00-16.30

Prijava

Te zanima, kako nastanejo ideje za najbolj kreativne in udarne oglase? Na delavnici se boste seznanili z osnovami tekstopisja in dobili vpogled v pripravo kreativnih zasnov, tako tekstov, scenarijev kot kompleksnejših kampanj. Mentor delavnice pa tudi obljublja, da bo ponudil usmeritve za uspešno pripravo natečaja. Se ti zdi, da bi bil lahko kos nalogi natečaja pa bi potreboval le malo pomoči?


Drago Mlakar je kreativni direktor v agenciji Pristop, ki je svojo kariero gradil v najnagrajenejših regionalnih oglaševalskih agencijah. Njegova dela so nagrajena tako na nacionalnih, regionalnih kot tudi mednarodnih festivalih, v zadnjih letih pa je na Slovenskem oglaševalskem festivalu osvojil 6 Velikih nagrad za TV, tisk, zunanje oglaševanje, medije in inovativno komuniciranje. Njegova delovna načela so zelo preprosta: Delaj dobre stvari, ob tem se dobro počuti in s tem osvajaj pitche in nagrade.