freeŠn – GLASBENI NATEČAJ

freeŠn letos še dodatno odpira prostor kreativni ustvarjalnosti in uvaja novo kategorijo, posvečeno enemu najlepših načinov komuniciranja – glasbi.

Z glasbenim natečajem želimo obetavnim, še neuveljavljenim glasbenim ustvarjalcem ponuditi podporo pri nadaljnjem razvoju, poudariti pomen projektov, ki so mladim glasbenim upom pri nas že na voljo in jih povezati s pomembnimi gradniki slovenske glasbene scene.

Mladi, nadobudni, drzni in kreativni bendi oz. posamezniki s široke žanrske palete se lahko od 1. do 21. marca prijavijo na www.freesn.si/glasbeninatecaj in na glasbeni.natecaj@freesn.si, strokovna žirija, ki jo sestavljajo Kino Šiška (Andreja Bolčina in Matjaž Manček), SAE Institute (Robi Bulešić) in Radio Študent (Jaka Berger), pa bo izbrala tri, ki se bodo z avtorskim repertoarjem predstavili 11. aprila ob 21.00 na koncertu v Stari mestni elektrarni.

ORTO nagrajuje vse nastopajoče, ostali pokrovitelji pa bodo izbranim izvajalcem omogočili snemanje v glasbenem studiu ArtSoul, koncert v živo in prispevek na Radiu Študent ter nastop v mariborskem Salonu uporabnih umetnosti pod okriljem Lou Budget Records.

V sklopu freeŠn delavnic bo v ponedeljek, 21. marca, v prostorih Simbioze Andraž Kajzer (MENT Ljubljana) izvedel še brezplačno glasbeno delavnico za vse vedoželjne glasbene navdušence, ki si v prihodnosti želijo ustvarjati navdihujoče glasbene zgodbe.

freeŠn glasbeni natečaj v sliki