KONCERT TREH FREEŠNIH IZVAJALCEV GLASBENEGA NATEČAJA

Z marcem so se zaključile prijave v vse kategorije študentskega natečaja kreativnega komuniciranja freeŠn.

Projekt je letos še dodatno odprl prostor kreativni ustvarjalnosti in priključil novo kategorijo, posvečeno glasbi. Z glasbenim natečajem želimo obetavnim, še neuveljavljenim glasbenim ustvarjalcem ponuditi podporo za nadaljnji razvoj, jih povezati s pomembnimi gradniki slovenske glasbene scene, hkrati pa poudariti pomen projektov, ki so mladim glasbenim upom pri nas že na voljo.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Kino Šiška (Andreja Bolčina), SAE Institute Ljubljana (Robi Bulešić) in Radio Študent (Jaka Berger), je med sedemnajstimi veljavnimi prijavami podelila točke trem favoritom, nastopajoči pa so bili izbrani na podlagi seštevka vseh točk.

V ponedeljek, 11. aprila, se bodo ob 21. uri na malem odru Kina Šiška predstavili elektronski duo PAIR+, zasedba Blue Town’s Radio in mlada kantavtorka Sandra Erpe.


PAIR+

Ljubljanski duo PAIR+ sestavljata Sai Pan in Brina Vidic, ki spretno kombinirata live elektronsko glasbo z intimnim vokalom. Žanrsko se ne opredeljujeta.  Prepuščata se toku naključij, njuna glasba pa ima temelje v hip hop beatih, melanholičnemu popu in ambientu.

Sai na svojem machinu s prsti poplesava po skupinah šestnajstih zvokov, ki skupaj tvorijo raznolike instrumentale, Brina pa z midi controllerjem manipulira svoj vokal in realnost. Člana zasedbe stremita k dodatnemu zvočnemu in tehničnemu nadgrajevanju svojega sodobnega pristopa k izvajanju elektronske glasbe.

Poleg glasbe se udejstvujeta tudi na področju vizualnih umetnosti, zato želita ta dva področja združiti in ustvariti edinstveno celoto.

PAIR+cover


BLUE TOWN’S RADIO

Blue Town’s Radio sestavljajo trije člani, ki jih medsebojno povezuje želja po igranju in ustvarjanju avtorske glasbe.

Bend je skupaj že dobrih 6 let, v nekoliko spremenjeni postavi pa aktivneje deluje zadnje leto. V skupini so Matija Lampret na bobnih, Anže Hauptman na basu in Matej Pižem na kitari.

Njihove ideje za glasbo temeljijo na spontanosti, minimalizmu in trenutnih počutjih. Blue Town’s Radio je žanrsko nekoliko težje opredeliti, saj se skupina na same glasbene zvrsti ne ozira, kar se lahko opazi v razgibanosti njihovih skladb. V nastajanju je tudi prvi studijski album, ki ga lahko pričakujemo v naslednjih mesecih.

BTR PHOTO 1 1 1


SANDRA ERPE

Sandra Erpe je 22-letna kantavtorka iz Novega mesta. Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Ukvarjala se je tudi s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah.

Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh o vsem, kar jo v življenju pretrese ali se je na kakršenkoli način dotakne. Avtorica je tako v glasbi ob spremljavi kitare in klavirja našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je.

Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost, ki jo je Sandra med drugim predstavila na letošnji oddaji Slovenija ima talent – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero, kljub očitni naklonjenosti, kar ne moreta in ne moreta najti skupenga jezika.

Kantavtorka, ki se v poetičnem popu spogleduje z jazzom, bluesom, r’n’b-jem, soulom in rockom, trenutno obiskuje prvi letnik magistrskega študija primerjalne književnosti in literatrne teorije ter vztrajno snuje svojo prvo ploščo, ki bo luč sveta ugledala letos poleti.

12281970_10153797673802612_1186122213_o (1)

Vsi nastopajoči prejmejo ORTO nagrade (60 eur popusta na telefon ali na naročnino ob 2-letni vezavi), ostali pokrovitelji pa bodo na podlagi nastopa na zaključnem koncertu izbranim izvajalcem omogočili še profesionalno snemanje v Glasbenem studiu ArtSoul, koncert v živo in prispevek na Radiu Študent ter nastop v mariborskem Salonu uporabnih umetnosti pod okriljem Lou Budget Records.

Se vidimo 11. aprila v Kinu Šiška!