PROJEKT

Kaj je freeŠn?

freeŠn je študentski natečaj kreativnega komuniciranja, ki poteka že peto leto zapored in študente spodbuja, da pogledajo svet skozi oči kreativnosti in si tako priskrbijo »freešn pogled«. Ta pogled te namreč loči od drugih ljudi in ti lahko ponudi kaj več, kot samo zadovoljstvo kreativnega izražanja.

freeŠn poteka v treh dejanjih:

  • natečaj, ki poteka v petih kategorijah in traja od 1. do 31. Marca 2018,
  • brezplačne delavnice kreativnih veščin, katerih namen je zapolniti vrzel v znanju tistih, ki se prijavljajo na natečaj in pa tudi ostalim študentom omogočiti vpogled v kreativno izražanje in izboljševanje kreativnih veščin,
  • zaključni dogodek, ki bo potekal v drugem tednu aprila 2018, kjer bodo razstavljena in nagrajena prijavljena dela.

Tako natečaj kot delavnice so popolnoma brezplačne, projekt pa je namenjen študentom.

Zakaj taka svežina?

freeŠn obstaja zato, ker na svetu ni nikoli dovolj kreativnosti, zato, ker jo je v ljudeh pogosto potrebno vzpodbuditi in zato, ker jim je treba dati možnost, da jo tudi izrazijo.

Natečaj je namenjen študentom, ki želijo izboljšati svoje kreativne veščine in pridobiti nove izkušnje na področju ustvarjanja. Namenjen je temu, da se pokažemo, da se česa naučimo in da še drugim damo priložnost za to. Tovrstni natečaji so za študente po navadi velik finančni zalogaj, zato jim mi želimo omogočiti nekaj brezplačnega.

Kdo je odgovoren?

frišno ekipo sestavljajo člani ŠS PRSS – Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Smo neprofitno društvo, ki združuje študente komunikologije, odnosov z javnostmi ter medijskih študij. Študentom in ostalim, ki jih zanima področje odnosov z javnostmi, nudimo pridobitev praktičnih znanj, ki jih fakultete pogosto ne nudijo. Omogočamo jim vpogled v delovanje projektov in hkrati nudimo priložnost, da pri projektih tudi sodelujejo in soustvarjajo program društva ter na takšen način spoznajo primere dobre prakse in načine, kako teorijo aplicirati na praktično področje.


Barbara Mlinarec

Tajda Koblar

Nina Bertoncelj

Doris Rojo

Alja Roškar

Adelaida Fras

Ana Jenko

Ema Kranjc

Eneja Šuštaršič

Jernej Veber

Katarina Oblak

Krištof Kuzman

Lara Mlakar

Leana Herak

Manca Suhadolnik

Marko Grahovac

Nika Jurca

Petra Noterzberg

Simon Poles

Živa Kolar

Katarina Keše

Marija Stojkovska

Lara Begič